петак, 25. фебруар 2011.

Ik ben dol op
koken, en jij?
Maar voor degenen die niet willen, er zijn momenten dat ze wilden weten iets te koken..iets in een haast als hun vrienden komen. Misschien een toetje...Ik heb een recept voor "cake in haast". Ik hoop dat je soms nuttig zal zijn.
Chocolademousse:
Ingredienten:
3dl room
200 gram bittere chocolade
2 eieren
2 eetlepels marsala
2 eetlepels geraspte witte chocolade (ter garnering)


Bereiding:
1. Verhit de room op laag vuur tot net onder het kookpunt
2. Breek de bittere chocolade in stukjes
3. Giet de hete room in de potr. Klop de room en de chocolade tot een glad mengsel
4.Giet de eieren erbij.
5.Klopt het mengsel glad en luchtig (je moet belletjes zien ontstaan)
6.Giet de rum erbij en klop het mengsel nog even door
7.Giet het mengsel in de schaaltjes, zet de mousse weg om af te koelen. Bedek de schaaltjes met cellofaan en zet ze 2 uur in de koelkast
8.Strooi voor het opdienen geraspte witte chocolade op de mousse.

Smakelijk eten!:-)

1 коментар: